Cupa mondiala, ziua a 3-a

Fosta adversara din play off-ul pentru cupa mondiala din Brazilia si totodata viitoare adversarã a României în preliminariile Euro 2o16 va înfrunta Columbia la Belo Horizonte de la ora 19(ora României), într-un meci din grupa C.
Grecia nu a reusit sã treacã de faza grupelor la precedentele 2 editii de campionat mondial la care a luat parte iar Columbia revine la mondiale dupã 16 ani de absenta, ultima participare fiind în 1998 in franta când era invinsa de România cu 1-o.
Grecia si-a fãcut un renume de echipã defensivã, cu doar 4 goluri încasate în cele 1o partide din preliminarii.
Elenii vor trebui sã facã fata insa ofensivei sud-americane care, desi este privatã de vedeta Falcao are in lot 15 jucatori care evolueaza la echipe de club in Europa.
Tot astazi se disputa primele 2 partide din grupa D: de la ora 22: Uruguay- Costa Rica iar de la ora 1 noaptea, capul de afis al zilei: Anglia- Italia.
Cele 2 echipe s-au înfruntat la Euro 2012, în sferturile de finalã, când Italia s-a impus dupa loviturile de departajare cu 2-1.
Andrea Pirlo este unul dintre cei 3 jucãtori actuali al echipei Italiei care cucerea Cupa Mondialã în 2oo6 alãturi de portarul de 36 de ani Gianluigi Buffon si de mijlocasul Daniele De Rossi(3o ani).
Italia are un bilant mai bun la meciurile directe, cu 9 victorii, fata de 8 ale englezilor, alte 7 partide încheindu-se la egalitate.
Anglia si Italia trebuie sa faca fata la Manaus unui gazon nu foarte bun si unor conditii climaterice speciale, caracteristice junglei amazoniene- cãldurã si umiditate excesive.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.