Breaking NEWS > Exclusivitate BucurestiFM! Muzeul Literaturii Romane NU va fi evacuat în 15 iunie!

Surse apropiate Consiliului General al Municipiului Bucuresti afirma ca, in aceasta dupa-amiaza, la initiative grupului de consilieri municipali ai PSD, a avut loc o intalnire a comisiilor de cultura si de buget ale CGMB.
La aceasta sedinta au participat un reprezentant al proprietarului imobilului din Bd. Dacia nr. 12, directorul Muzeului Literaturii Romane si ur reprezentant al Primariei Municipiului Bucuresti.
In urma negocierilor, consilierii municipali au convenit cu reprezentantul proprietarului ca muzeul nu va fi evacuate sambata, 15 iunie, si nici nu se va proceda la intreruperea alimentarii cu energie electrica.

protest cultura BucurestiFMLa inceputul saptamanii viitoare, consilierii municipali din comisiile de cultura si de buget se vor intalni, din nou cu reprezentantii proprietarului si cu directorul Muzeului Literaturii Romane.

Aceleasi surse apropiate Consiliului General al Municipiului Bucuresti au declarant ca grupul majoritar, PSD-PC-PPDD este hotarat sa continue tratativele cu proprietarul cladirii de pe Bd. Dacia, dar, concomitent, va cauta si alte solutii pentru rezolvarea problemei Muzeului Literaturii.

Consilierii doresc sa identifice si solutii alternative pastrarii actualului sediu al muzeului deoarece pretentiile proprietarului, o chirie de 30 de mii de euro pe luna si plata retroactiva a chiriei pe o perioada de 3 ani, ar fi prea impovaratoare pentru bugetul Capitalei, in opinia grupului majoritar din CGMB.

Daca, in urma negocierilor, proprietarul isi va pastra pozitia, o varianta agreata de catre consilierii majoritatii ar putea fi gasirea unui spatiu corespunzator pentru Muzeul Literaturii in incinta Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Daca se va ajunge la aceasta solutie, saptamana viitoare va avea loc o sedinta de indata a CGMB, in cadrul careia va fi votata o hotarare prin care se va cere Guvernului Romaniei sa puna la dispozitia Primariei Capitalei spatial necesar pentru Muzeul Literaturii Romane, in incinta cladirii Bibliotecii Nationale.

1 COMENTARIU

  1. Scriitorii vii e prea cuminti sau nu vor sa riste pentru care e morti. La Budapesta, la Varsovia, la Kiev sau la Moscova, ar fi cerut sute de mii de cititori doua demisii: primarul Oprescu si scriitorul Manolescu, pentru ca n-au gasit din vreme solutii. Iar Muzeul Literaturii Române sa se mute din Bucuresti in orice municipiu care se ofera sa-l gazduiasca! (Amintindu-ne si de incendierea BCU in 1989, sub Iliescu, si de unele apucaturi imobiliare.) Pe treptele Muzeului de Istorie de la Bucuresti, mereu sfertfunctional dupa 1989, o vesela caricatura a lui Traian ne arata viitorul la al Literaturii: sa-si exercite cât mai putin functia educativa, râde dusmanii lui Eminescu in postromânism. Cum se va rezolva? Probabil prin solutia fesenista a comasarii cu o biblioteca. Ori BCU, ori BN, iara nu Palatul Primaverii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.