FOTO: Tronsonul Buzesti-Berzei, intre mizerie, ruine si nepasare

Recent inaugurata, anul acesta, prima portiune a Diametralei Nord-Sud, Buzesti – Berzei -Vasile Parvan, dezvaluie, de-a lungul sau privelisti “incantatoare”: maidane pline de noroi, balti, buruieni si gunoi, case care stau sa se prabuseasca.

Spre exemplu, amplasamentul de pe care a fost demolata Hala Matache (n.r. dupa un adevarat razboi intre Primaria Capitalei si ONG-uri), a ramas un maidan plin de noroi, unde soferii isi parcheaza masinile, apoi ies cu rotile pline de noroi pe carosabil.

Maretul bulevard abunda si in ruine ale unor case, unele inca locuite, altele parasite, informeaza reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.

Acestea constituie focare de infectie unde se aduna gunoiul si pericole pentru trecatori.

Oamenii risca, in orice moment, sa fie loviti de o bucata de tencuiala sau de zidarie, desprinsa din aceste case in ruina.

Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca maidanele sunt terenuri apartinand unor proprietari privati.

In mod sigur si casele care se prabusesc apartin unor proprietari, iar Municipalitatea pare a nu gasi modalitatile de a le impune acestora sa isi repare imobilele.

Locul de pe care a fost demolata Hala Matache a ramas un maidan plin de apa si noroi, unde soferii parcheaza, dupa bunul plac.

Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura, care a gestionat largirea Buzesti-Berzei, afirma ca este un teren in proprietate privata.

Teoretic, toate demolarile au fost precedate de exproprierea si despagubirea proprietarilor, din bugetul PMB.

Deci, ori toate maidanele acestea au fost create pe banii bucurestenilor, ori proprietarii unor imobile vechi din zona au profitat de lucrarile Primariei Capitalei si au demolat imobilele vechi.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.