Restricţii de circulaţie impuse în acest week-end pentru Marşul Diversităţii. Vezi rute ocolitoare:

Traficul va fi restricţionat sâmbătă, în centrul Capitalei, în timpul Marşului pentru normalitate, care are loc de la ora 12.00, pe traseul Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Dealul Patriarhiei, şi pentru Marşul diversităţii, de la ora 16.50, pe traseul Şoseaua Kiseleff – Piaţa Victoriei.

Participanţii la Marşul pentru normalitate, organizat de Asociaţia „Noua Dreaptă”, se vor aduna sâmbătă, de la ora 11.30, în parcarea din Piaţa Victoriei, de unde vor pleca, la ora 12.30, spre Dealul Patriarhiei, pe traseul Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei – strada Halelor.

Marşul se va încheia pe Dealul Patriarhiei, unde până la ora 14.30 vor fi discursuri ale organizatorilor.

Participanţii la marş vor merge pe traseul din Piaţa Victoriei până pe Dealul Patriarhiei pe banda unu de circulaţie, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Organizatorii au estimat că la Marşul pentru normalitate vor participa aproximativ 300 de persoane.

Asociaţia „Noua Dreaptă” a anunţat că Marşului pentru normalitate este organizat în sprijinul valorilor familiei creştine tradiţionale.

Tot sâmbătă, între orele 16.00 şi 20.00, va avea loc Marşul pentru diversitate, în cadrul Festivalului Bucharest Pride, organizat de Asociaţia Accept, care promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender).

Participanţii la Marşul diversităţii se vor aduna, la ora 16.00, pe Şoseaua Kiseleff, în zona Arcului de Triumf, iar de la ora 16.50 vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei.

Traficul rutier va fi restricţionat în timpul marşului, pe traseul de deplasare al participanţilor, de la Arcul de Triumf până la intrarea în Piaţa Victoriei, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

În perioada restricţiilor de trafic, şoferii pot circula pe rutele ocolitoare Piaţa Arcului de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Victoriei şi Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bulevardul Mărăşti – Bulevardul Mareşal Averescu – Bulevardul Ion Mihalache – Piaţa Victoriei.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este organizat pentru a promova toleranta şi diversitatea, pentru a susţine dreptul fiecărui om de a-şi exprima liber identitatea.

La Marşul diversităţii ar urma să participe, potrivit organizatorilor, aproximativ 500 de persoane.

Peste 300 de jandarmi vor supraveghea cele două evenimente, pentru a preveni eventualele stări conflictuale şi pentru a asigura protecţia participanţilor, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.