Percheziţii în Bucureşti: Un număr de 11 suspecţi din cei 21 reţinuţi pentru trafic de droguri, arestaţi preventiv

Un număr de 11 suspecţi din cei 21 reţinuţi pentru trafic de droguri în urma descinderilor de la Sibiu şi Bucureşti au fost arestaţi preventiv, în noaptea de vineri spre sâmbătă, alte şase persoane fiind plasate în arest la domiciliu.

Cele 21 de persoane suspecte au fost reţinute, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii DIICOT Sibiu, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi pentru constituirea unui grup infracţional, în urma a 32 de percheziţii făcute la adrese din Sibiu şi Bucureşti.

Grupul infracţional s-a dezvoltat începând din ianuarie 2013, după destructurarea altei reţele din municipiul Sibiu.

In urma percheziţiilor au fost confiscate şapte maşini de lux, patru kilograme de droguri şi aproape 150.000 de lei, atât de la Sibiu, cât şi de la Bucureşti.

În dosar sunt suspectate 32 de persoane, din care două sunt minore, restul având vârste între 18 şi 35 de ani, iar alte câteva zeci de persoane au calitatea de martor în dosar.

Unii dintre suspecţi şi martori au fost deja duşi la audieri la sediul DIICOT Sibiu, alţii urmând a ajunge aici.

Gramul de canabis se vindea cu preţuri pornind de la 50 de lei, iar în Sibiu zona de desfăşurare era cartierul Valea Aurie.

Drogurile erau introduse în ţară în colete cu valoare mică, iar reţeaua din Sibiu se aproviziona de la cea din Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii aduceau drogurile din China şi se foloseau mai apoi de firme fantomă pentru a le trimite la diferite destinaţii din România.