Carnavalul copiilor, spectacole, ateliere și acrobații aeriene, de Ziua Copilului, în Capitală

Copiii sunt invitați să ocupe fotoliile de parlamentar, pe 1 iunie, când porțile Camerei Deputaților vor fi deschise pentru ei, sau pot participa la diferite ateliere, expoziții și concerte organizate de Ziua Copilului.

BucurestiFM ii asteapta pe micii campioni ai distractiei la o noua editie a Jocurilor Olimpi(ti)ce. Torta olimpi(ti)ca va fi reaprinsa duminica, la ora 10:30, in zona garii din Oraselul copiilor.

Presedinta Comitetului Olimpi(ti)c, Mirela Oprea, va redeschide Jocurile in prezenta micilor sportivi, mamicilor, taticilor, bunicilor si a unui numeros public. In competitie vor lua startul copii sositi din toate cartierele.

Probele se vor desfasura pe grupe de varste si vor solicita atentie, spontaneitate, agilitate, forta, indemanare si talent. Inscrierile incep la ora 10.00, la cortul BucurestiFM.

Festivitatea de premiere a olimpi(ti)cilor va avea loc in aplauzele publicului dupa fiecare proba in parte, iar castigatorii vor fi medaliati cu sesiuni de face-painting si cu jucarii de plus de aur, de argint si de bronz de la sponsorul competitiei, „Compania de Librarii Bucuresti”.

Cele mai importante momente vor fi comentate in direct pe Bucuresti FM 98,3. Rezumatul jocurilor, in imagini pe www.bucurestifm.ro si pe www.faceboook.com/bucurestifm. Unele instituții au ales să sărbătorească Ziua Copilului pe durata întregului weekend. Astfel, Muzeul Țăranului Român din Capitală va fi gazda unor ateliere special dedicate copiilor, de vineri până duminică, dar și a unor proiecții de filme.

„Târgul cu povești” îi așteaptă pe cei mici cu jocuri și jucării, cărți de povești și de colorat, croșeturi și straie populare, demonstrații și ateliere, filme, basme și povestiri, în lectura interactivă a actriței Alexandrina Halic.
Camera Deputaților organizează sâmbătă și duminică acțiunile „Porți deschise pentru copii” și „Parlamentul Copiilor”.
Evenimentul „Porți deschise pentru copii” va avea loc sâmbătă, când Camera Deputaților va putea fi vizitată de copii și însoțitorii lor, între orele 10,00 și 16,00.
În traseul obișnuit de vizitare au fost incluse sala I.G. Duca, sala de conferințe și sala de plen a Camerei.
Duminică va avea loc acțiunea „Parlamentul copiilor”, un proiect prin care Camera Deputaților își propune să ofere tinerilor posibilitatea înțelegerii importanței rolului și funcțiilor Parlamentului.
Aeroclubul României și Clubul Aviatorilor organizează la Clinceni un show aviatic special de Ziua Copilului.
Spectacolul include demonstrații ale aeronavelor ultraușoare, motoparapantelor și girocopterelor, zboruri acrobatice spectaculoase cu avioane Zlin 50, Zlin 526 si EXTRA330sc, acrobații ale formației de planoare White Wings, dar și cu salturile cu parașuta efectuate de TNT Brothers și de către parașutiștii Aeroclubului României, Blue Wings.
De asemenea, la eveniment participă Forțele Aeriene Române cu avioane reactive și elicoptere militare. Familiile pot asista, de asemenea, la o vânătoare de baloane cu avionul și pot vedea un impresionant balon cu aer cald.

Evenimentul, la care intrarea este liberă, începe la ora 10,30.
Opera Națională București (ONB) oferă tururi ghidate pentru copii, duminică, la ora 10,00 și la ora 11,00. De altfel, întreaga lună este dedicată copiilor la ONB.
Evenimentele prilejuite de Ziua Copilului continuă marți, 3 iunie, ora 16.00, cu „Eco motive pe portative”, un concert susținut de Corul de Copii al Operei Naționale București în Foaierul mare.
Programul lunii iunie este completat de o serie de ateliere de creativitate pentru copii de vârstă preșcolară, organizate în weekend, la Studioul pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București.
Corul de Copii Radio îi așteaptă pe cei mici duminică, începând cu ora 12,00, în Parcul Cișmigiu din Capitală la o întâlnire specială cu muzica și cu personajele de poveste ale lui Walt Disney
Concertul Corului de Copii Radio este inclus în manifestarea anuală „Cișmigiul copiilor”, organizată de ArCuB — Centrul Cultural al Municipiului București, eveniment ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediție.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” găzduiește duminică, de la ora 11,00, o conferință inedită dedicată peștilor, intitulată „Expediție pe malul mării”.
Aceasta este, de fapt, un dialog activ între copiii prezenți în sală și George Ștefan Năzăreanu, și cei doi asistenți ai săi, Dodi și Roni.
Dodi este un urs polar căruia îi dă viață Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreț, însuflețit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre.
Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, organizează începând de vineri „Carnavalul copiilor”, un eveniment dedicat celor mici, plin de surprize, concursuri și spectacole.
Astfel, de ziua lor, copiii sunt invitați să participe la diferite jocuri, cum ar fi: Trasul cu arcul, Cursa cu obstacole, Găsește comoară! și Cel mai mare balon de săpun. Cele mai îndrăgite personaje de poveste îi vor îndruma pe cei mici spre panourile decupate cu personaje din desene animate, pentru a face câte o fotografie pe care ulterior o vor primi cadou.
În cadrul atelierelor de creație, cei mici vor confecționa măști, păpuși din linguri de lemn, flori și mașinuțe din hârtie creponată.
De asemenea, Magicianul poveștilor, Marian Râlea, îi va invita pe copii la „Carnavalul păsărilor”.
Tot la „Palatele Brâncovenești” sunt așteptați, pe 1 iunie, pasionații de mașini și modelism radio-comandat.
Copiii pot învăța secretele conducerii unui model radio-comandat, iar pasionații de modelism își pot încerca propriile automodele pe circuitul special amenajat și pus la dispoziție de către organizatori.
Sâmbătă și duminică, în parcul Grădina Icoanei (București, sector 2), cu ocazia Zilei Copilului, are loc o nouă ediție a evenimentului „Grădina cu Artiști”.
Aflat la cea de-a 13-a ediție, evenimentul sărbătorește copiii printr-o atmosferă de joc și de poveste, cu „Țară, țară vrem ostași”, cățeluși și pisici, muzică, dans și costume.
Evenimentul susținut de Primăria sectorului 2 își propune să promoveze arta și creativitatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spațiu de relaxare accesibil atât artiștilor profesioniști și amatori, cât și publicului larg.
Pentru cel de-al doilea an consecutiv, sub genericul „1 iunie cu Piedone”, Parcul Lumea Copiilor va fi, începând de vineri, gazda unor evenimente special organizate de Primăria sectorului 4, pentru a celebra Ziua Copilului.
Printre evenimentele incluse în această serie se numără concursul „Miss 1 Iunie” și Festivalul Înghețatei. Totodată, copiii vor primi lecții de prim ajutor medical, vor urmări demonstrații de dresaj canin de la polițiști, vor urmări probe de atletism, demonstrații de arte marțiale ale reprezentanților unor renumite școli de sport.
Primăria sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Centrul Cultural European Sector 6, organizează duminică spectacolul „Culorile Copilăriei” în Parcul Crângași, eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului.
Începând cu ora 10,30 și până la 13,00, tuturor micuților le sunt pregătite o mulțime de surprize și concursuri. Distracția va continua de la ora 17,00 cu melodii interpretate de Mirabela Dauer, Raoul, Alina Eremia și Corul Nostalgia.
Nu va lipsi o mare tombolă cu multe premii surpriză

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.