Prințul Charles, în vizită în România

Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, a ajuns marți după-amiază în România, el aterizând cu un avion privat pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș, de unde s-a deplasat la Viscri, în județul Brașov.

Prinţul Charles al Marii Britanii, care a sosit într-o vizită privată în România, a ajuns marţi seară în localitatea covăsneană Micloşoara, din zona Baraolt, unde este găzduit de familia contelui Kalnoky Tibor.

Potrivit unor surse locale, Prinţul Charles a ajuns la Micloşoara în jurul orei 20.00 şi va înnopta la reşedinţa contelui Kalnoky Tibor, iar miercuri, cel mai probabil, va vizita şi satul Valea Zălanului, din judeţul Covasna, unde el deţine mai multe proprietăţi , una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

Prinţul Charles a petrecut, marţi, câteva ore în satul braşovean Viscri, mergând la locuinţa pe care o are în localitate şi discutând cu un arhitect despre lucrări la aceasta, întrucât intenţionează să o extindă.

Moştenitorul coroanei britanice a fost întâmpinat de săteni şi de oficialităţile locale, după care a mers la locuinţa sa, el plecând din Viscri în jurul orei 18.30.

„A fost întâmpinat aşa cum se cuvine, cum este întâmpinat de fiecare dată. Apoi a dorit să discute cu arhitectul despre lucrările la locuinţă pentru că are în vedere extinderea acesteia.

A petrecut câteva ore la Viscri, apoi a plecat”, a declarat Caroline Fernolend, vicepreşedinte al Fundaţiei „Mihai Eminescu Trust”.

Ea a precizat că Prinţul Charles nu va înnopta la Viscri, însă nu a menţionat care este următoarea destinaţie a acestuia.

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit în România cu un avion privat

Potrivit unor surse neoficiale, avionul privat care l-a adus pe Prinţul Charles în România a aterizat, marţi, în jurul orei 15.30, pe Aeroportul Internaţional din Târgu Mureş, moştenitorul coroanei Marii Britanii fiind preluat de către ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, urmând ca, într-o primă fază, acesta să meargă la locuinţa sa din localitatea braşoveană Viscri.

Prinţul Charles s-a aflat în România şi în urmă cu un an, când a mers la domeniul contelui Kalnoky Tibor din localitatea covăsneană Micloşoara, la una din proprietăţile sale de pe Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna, în localitatea mureşeană Archita şi în localitatea braşoveană Viscri, unde are, de asemenea, o locuinţă.

În aceeaşi perioadă, Prinţul Charles s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, tot atunci având o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta.

În cadrul aceleiaşi vizite private de anul trecut, Prinţul Charles a avut o scurtă întrevedere şi cu ministrul Mediului,Rovana Plumb, care l-a invitat să i se alăture în viitoarele sale proiecte „verzi”, moştenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord cu acest lucru.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Moştenitorul coroanei britanice este unul dintre susţinătorii pădurilor din Transilvania, el apărând în cadrul miniseriei „Wild Carpathia”, lansată în octombrie 2011 şi difuzată la nivel internaţional pe Travel Channel. Miniseria are trei părţi şi promovează mai multe zone din România.

Ultima parte a miniseriei documentare „Wild Carpathia”, intitulată „Wild Forever”, promovează mai multe zone din România, între care oraşul Cluj-Napoca, Maramureşul, cimitirul de la Săpânţa, Bucovina, Munţii Făgăraş, Valea Zălanului şi satul Saschiz, şi include un interviu cu prinţul Charles al Marii Britanii.

Seria „Wild Carpathia” este conceptul lui Paul Lister, fondator al European Nature Trust, o organizaţie care are ca scop protejarea marilor areale sălbatice şi a regiunilor naturale degradate de pe continentul european.