Cod Galben de averse, vijelii și descărcări electrice în zone din nouă județe, până la ora 15,00

Zone din nouă județe aflate în centrul, nordul și sud-estul țării sunt vizate, marți, de o serie de atenționări nowcasting Cod Galben de averse și vijelii, până în jurul orelor 15,00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, până la ora 15,00, în zona de munte și subcarpatică a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, se vor semnala cantități de apă care vor atinge și depăși local 25 l/mp, izolat 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici dimensiuni, însoțite de descărcări electrice.

De asemenea, până la 14,00, în centrul județului Tulcea și nordul județului Constanța, se vor semnala descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, cantități de precipitații ce vor depăși izolat 20-25 l/mp, plus intensificări de scurtă durată ale vântului.

Conform meteorologilor, până la ora 14,30, local în jumătatea estică a județului Harghita, în zona localităților Tușnad, Sânmartin, Frumoasa, Lunca de Sus, Bălan, Gheorghieni, Borsec, Bilbor, precum și local sud-vestul județului Sibiu, în zona localităților Gura Râului, Rășinari, Orlat, Poplaca, Săliște, Cristian, Miercurea Sibiului și zona de munte, se vor înregistra descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse de ploaie ce vor depăși 30 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Fenomene meteo extreme similare se vor consemna și până la ora 13,45 în sudul județului Sălaj, îndeosebi în zona delimitată de localitățile Cizer, Șag, Buciumi, Meseșenii de Jos, Vârșolt, Nușfalău și Plopiș.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.