București FM te invită la un concert extraordinar

Astăzi, de la ora 20.00, în premieră pe scena de la ARCUB, grupul newyorkez de jazz ELEVATION prezintă albumul Mystery.

Editat și lansat anul trecut de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, albumul Mystery a fost multiplu nominalizat de critici și reviste de specialitate drept BEST of 2013 alături de cele mai mari nume ale jazz-ului contemporan, de la Keith Jarrett la Wayne Shorter și David Murray.

Quartet-ul se află în România în formula originală de pe album cu John Hébert și Eric McPherson, alături de cunoscutul saxophonist Abraham Burton și de liderul grupului, pianistul de origine română, Lucian Ban 

Muzica lor a fost apreciată de Time Out New York drept o mostră de ”jazz post-bop care se îndreaptă spre avangardă fără să piardă efervescența  swing-ului”.

ELEVATION a susținut de-a lungul anilor nenumărate concerte în lume, în Franța, Austria, Belgia, Germania, Olanda, dezvoltând un repertoriu ce s-a rafinat în timp, și oferind un material ce impresionează grație originalității și cucerește audiența prin incredibila creativitate a celor ce îl alcătuiesc. 

Concertul face parte din evenimentul de celebrare a celor 18 ani de existență a ARCUB – Centrul de proiecte culturale al Capitalei.