Big Band-ul Radio are invitaţi speciali! Petrică Andrei şi Elena Moroşanu

Miercuri, 21 mai (ora 19:00), la Sala Radio, vă aşteaptă Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor. Soliştii invitaţi: Petrică Andrei şi Elena Moroşanu.

Amfitrionul serii este Florian Lungu.

Big Band-ul Radio, creat în 1949, are la activ un număr considerabil de concerte, colaborări în emisiuni de televiziune şi participări la festivaluri, fiind dirijat de-a lungul timpului de mari artişti: Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor.

Dirijor, compozitor şi orchestrator extrem de apreciat şi de premiat, Ionel Tudor, a diversificat considerabil activitatea Big Band-ului Radio, orientându-se nu doar spre muzica uşoară, ci şi spre jazz, blues şi chiar rock.

Absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia compoziţie jazz, Petrică Andrei, a debutat în 1993 la Festivalul internaţional de jazz de la Sibiu unde a obţinut marele premiu şi a fost apoi premiat la numeroase concursuri de gen.

Recunoaşterea internaţională i-a adus colaborări cu nume mari ale jazz-ului românesc şi internaţional.

În anul 2000 a realizat primul disc în formulă de trio – Tribute to Herbie, album premiat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – cel mai bun disc de jazz. Cea mai recentă apariţie discografică a sa se numeşte Dedicated Waltz, realizat în 2012.

Elena Moroşanu este membră a grupului vocal Jazzappella. S-a format sub îndrumarea Ancăi Parghel, a participat la manifestări importante de gen, dar a cântat şi pe scena Festivalului George Enescu.

În 2009 a obţinut, la Sibiu, premiul pentru cea mai bună solistă vocală de jazz. Este studentă în anul IV la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Jazz, la clasa lui Mircea Tiberian.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.