Miting al revoluționarilor la Piața Victoriei: Bulevardul Kiseleff a fost blocat câteva minute

Un grup de revoluţionari care protestează, luni, în Piaţa Victoriei a blocat Bulevardul Kiseleff, după ce iniţial a încercat să blocheze şi Bulevardul Aviatorilor, în urma intervenţiei jandarmilor manifestanţii fiind îndepărtaţi de pe carosabil.

Aproximativ 100 de revoluţionari s-au strâns în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de nerespectarea Legii 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei.

În timpul protestului, unii dintre revoluţionari au ieşit din zona amenajată de protest şi au încercat să blocheze Bulevardul Aviatorilor, însă au fost împiedicaţi de forţele de ordine aflate în zonă. Ulterior, protestatarii au reuşit să ocupe Bulevardul Kiseleff.

Reprezentanţii Jandarmeriei le-a pus în vedere protestatarilor că acţiunea lor contravine legii, pentru că au blocat o cale de comunicare şi le-au cerut să o elibereze.

După câteva minute, forţele de ordine au intervenit şi i-au împins pe manifestanţi în zona amenajată de protest. La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia a fost reluată pe Bulevardul Kiseleff.

Unei femei aflate în rândul protestatarilor i s-a făcut rău, fiind chemat un echipaj medical.

Revoluţionarii au protestat şi săptămâna trecută la Guvern, aceştia fiind nemulţumiţi de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii Revoluţiei.

La protestul din 12 mai, revoluţionarii au blocat petnru câteva minute Bulevardul Aviatorilor, fiind şi atunci îndepărtaţi de jandarmi, la care protestatarii au strigat "Mercenarii".

Premierul Victor Ponta declara atunci că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie '89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens.

Premierul preciza că sunt însă şi "impostori revoluţionari făcuţi de echipa Dumitru Costin – Mihăieş", iar aceştia nu vor fi niciodată plătiţi.