Descinderi la mai multe restaurantele din Capitală, într-un dosar de braconaj piscicol

Poliţiştii au descins, vineri, la mai multe restaurante din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol, în care sunt efectuate zeci de percheziţii în şase judeţe şi în Bucureşti.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română au descins la mai multe restaurante cu specific pescăresc din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, care sunt suspectate că ar achiziţionat peşte de la braconieri.

În acelaşi timp, anchetatorii verifică şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor, unde, de asemenea, există suspiciuni cu privire la provenienţa peştelui.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au supravegheat activitatea suspecţilor, cu sprijinul SRI, de la sfâşitul anului 2012.

"La data de 16 mai a.c., sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, peste 400 de poliţişti efectuează 48 de percheziţii pe raza a şase judeţe, respectiv Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi a municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, acţiunea este susţinută şi cu ajutorul trupelor de intervenţie rapidă din cadrul Poliţiei Române, precum şi de trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, care au transportat 60 de poliţişti în localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina.

În urma percheziţiilor au fost ridicate cantităţi mari de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti, care fac obiectul braconajului piscicol, a precizat sursa citată.