FOTO: Sindicaliștii de la Metrou au încheiat protestul din Piața Victoriei

Cele câteva sute de sindicaliști din cadrul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au încheiat joi, la ora 16,00, acțiunea revendicativă din Piața Victoriei, fără să se înregistreze niciun fel de incidente.

Sindicaliștii au protestat în prealabil, de la ora 14,00, în fața Ministerului Transporturilor, iar apoi au parcurs în marș traseul spre Piața Victoriei.

'Am depus liste cu revendicări atât la Ministerul Transporturilor, cât și la Guvern, însă din păcate n-am fost primiți de nicio persoană cu putere de decizie din instituțiile menționate. 

Ni s-a promis doar o întâlnire cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, care va avea loc marți, 20 mai, la orele 15,00. 

În funcție de rezultatele acestei întâlniri, vom decide ce acțiuni vom întreprinde în perioada următoare', a spus Ion Rădoi, președintele USLM.

VEZI FOTO

Sindicaliștii au protestat față de neaplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă — Metrorex și a prevederilor Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta pe 25 septembrie 2013, privind creșteri salariale pentru angajații Metrorex, cel puțin egale cu indicele mediu de majorare a prețurilor, începând cu 1 ianuarie 2014.

De asemenea, protestatarii au reclamat și intenția trecerii Metrorex în subordinea Consiliului General al Primăriei Municipiului București, dar și starea precară a curățeniei din metrou, în urma concedierii a 300 de salariați, la jumătatea lunii aprilie.