VIDEO: Campionatul Universitar de Tenis, se încheie weekend-ul acesta, cu Turneul final de la Bucureşti

Fiecare universitate participantă va fi reprezentată de o echipă formată din doi jucători (o fată și un băiat), care se vor întrece la probele de simplu masculin, simplu feminin și dublu mixt.

Cele mai bune echipe de la patru universități din țară: Universitatea „Spiru Haret” București, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Universitatea „Constantin Brâncuși”-Tg.Jiu și Universitatea ”Babeș Bolyai” – Cluj își vor disputa titlul de campioană universitară la Centrul Național de Tenis, în perioada 9-11 mai.

În deschidere, vor fi prezenți Alina Tecșor – căpitan FED Cup, Mihai Pleșita – Consilier Președinte FRT, Andrei Pavel – căpitanul echipei de Cupa Davis a României și Ruxandra Simion, Director Adjunct Centrul de Proiecte educaționale și sportive pentru copii și tineret din cadrul Primăriei Municipiului București.

Organizatorii au pregatit un scurt meci demonstrativ cu Andrei Pavel și Adrian Ungur, iar în pauzele dintre meciuri se vor organiza concursuri cu premii oferite de sponsori susținătorilor din public. 

Campionatul Universitar de Tenis este organizat de Asociația Student Sport în parteneriat cu Federația Română de Tenis.

Susținătorii sportivi sunt Horia Tecău (locul 20 ATP), Victor Hănescu (locul 80 ATP), Adrian Ungur (locul 132 ATP), Marius Copil (locul 164 ATP), Monica Niculescu (locul 78 WTA ), Alexandra Cadanțu (locul 73 WTA), iar ambasadoarea competiției este nimeni alta decat Simona Halep (locul 5 WTA). 

„Ca ambasador al Campionatului Universitar de Tenis, vă aștept în număr cât mai mare la competiții” a fost îndemnul tenismenei, cu gândul la acest turneul final.

Pe lângă campionatul de tenis, asociaţia Student Sport a mai organizat întreceri la minifotbal, futsal, baschet 3×3 și cros.  

Mai multe detalii despre Turneul Final, Campionatul Universitar de Tenis și Student Sport se află pe site-ul organizației, www.studentsport.ro.