De la 1 iunie vor fi deblocate posturile medicilor rezidenţi din spitale

Posturile din spitale pentru medici rezidenţi vor fi deblocate, începând din luna iunie, în măsura în care unităţile medicale o cer şi în limita bugetului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu

"Vă dau o veste bună. Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinară de rezidenţiat unde vor fi 432 de posturi cu locuri alocate pentru medici rezidenţi.

Fiind organizată la Cluj este destinată şi pentru zona Ardealului.De la 1 iunie, o să vedeţi că o să înceapă să se deblocheze posturile în măsura în care spitalele o şi cer.

Se vor face acele angajări «unu la unu» în limita bugetului. Intră contractul-cadru în vigoare", a spus NiNicolae Bănicioiu

Fiind prezent la aceeaşi conferinţă de presă, premierul Victor Ponta a spus că angajările "unu la unu" sunt deblocate de anul trecut.

"Angajările «unu la unu» sunt deblocate de anul trecut. Problema este că e nevoie şi în sănătate şi în educaţie de posturi din care nu a plecat nimeni. «Unu la unu» înseamnă că pleacă cineva şi vine altcineva în schimb.

Problema este că, fiind blocate posturi din 2009, nu are cine să plece", a precizat Ponta.