Ultima zi a Turneului de Tenis BRD Năstase Țiriac a oferit spectatorilor prezenți pe Arenele BNR două finale spectaculoase

Horia Tecău și Jean-Julien Roger și-au învins adversarii, pe polonezii Mariusz Fyrstenberg și Marcin Matkowski în două seturi, cu 6 – 4, 6 – 4.

Horia Tecău: „Sunt foarte fericit că am reușit să câștig din nou la BRD Năstase Țiriac Trophy.

De fiecare dată este special să joc aici și să câștig meci după meci și, nu în ultimul rând, finala. Azi nu am simțit ploaia deloc. Am reușit să terminăm meciul în forță. 

Nu sunt multe turnee care reușesc să adune atât de mult public la meciurile de dublu, dar aici a devenit deja o tradiție. Ma bucur că am avut alături famlia și foarte mulți dintre prietenii mei. 

Pentru că împărțim același antrenor cu adversarii noștri de astăzi, despre acest meci nu am vorbit cu el. Am jucat multe meciuri cu ei și mă bucur că astăzi am câștigat noi. Am reușit un meci foarte bun.

În ultimii trei ani am câștigat de fiecare dată cu un alt partener acest turneu, însă la anul vreau să fiu tot alături de Roger.

Mai avem multe lucruri de pus la punct, însă vreau ca acest parteneriat să fie unul de lungă durată.”

Jean-Julien Roger: „Sunt foarte fericit că am câștigat, în special pentru Horia, pentru că el este acasă și se poate bucura de victorie alături de întreaga familie și de prieteni.”

De asemenea, bulgarul Grigor Dimitrov a fost desemnat marele câștigător al Turneului, după ce l-a învins pe cehul Lukas Rosol în două seturi, cu 7 – 6 (2), 6 -1.

Lukas Rosol: „Este o săptămână perfectă, dacă cineva mi-ar fi spus acum câteva săptămâni că voi fi în finală, n-aș fi crezut. 

Nu am nimic să îmi reproșez, nu sunt dezamăgit, am jucat un tenis foarte bun, dar nu am putut face mai mult cu un adversar cum este Dimitrov. Oricum, eu am jucat ieri 3 seturi, iar Grigor doar 15 minute, poate a contat și oboseala.

Despre Dimitrov pot să spun că a jucat foarte bine, e deja foarte bine cotat și cred că va ajunge în curând în top 10”. 

Grigor Dimitrov: "Am câștigat, da! A fost foarte bine, m-am simțit foarte bine, dar am simțit că nu am jucat la nivelul zilelor trecute. A trebuit să ridic nivelul în setul al doilea, dar am știut la ce să mă aștept. A fost un meci frumos!

Mă bucur că nu am nimic programat săptămâna viitoare. Voi avea câtea zile libere în care să mă pregătesc pentru următoarele evenimente importante.

Încerc să nu mă gândesc foarte mult la titlurile câștigate. Mi-am dorit foarte mult să ajung aici, așa că, pentru mine, aceste titluri înseamnă multă muncă și mult timp alocat.

Urmează evenimente din ce în ce mai importante, jucători din ce în ce mai buni și meciuri din ce în ce mai grele. Chiar dacă mi-aș dori să sar peste anumite etape, nu am cum, nu pot vedea în viitor.

A fost foarte plăcut să am familia alături la acest turneu. Ei nu m-au văzut până acum într-o finală la un turneu din circuitul ATP. A fost o duminică frumoasă! Totul a mers ca pe roate în ultima săptămână."