Bucurestenii sunt campioni la inregistrarea cainilor cu stapan

Daca PMB si ONG-urile pentru protectia animalelor nu pot cadea de acord asupra masurilor pentru reducerea numarului de caini de pe strazi, in ceea ce priveste sursa principala de maidanezi, exista un acord.

Atat autoritatile, cat si ONG-urile spun ca principala sursa de caini fara stapan sunt puii abandonati ai cainilor cu stapan, transmite reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.

Primul pas catre rezolvarea problemei este inscrierea tuturor cainilor cu proprietar in Registrul pentru Evidenta Cainilor cu Stapan, sterilizarea si mkicrociparea lor. Acaesta operatiune a inceput de pe data de 14 martie.

Viorel Andronie, presedintele colegiului Medicilor Veterinari din Romania, spune ca identificarea cainilor cu detinator decurge bine, ca medicii veterinari s-au obisnuit sa opereze in sistemul informatizat, iar acesta din urma functioneaza fara probleme.

Conform lui Andronie, la nivelul intregii tari au fost inscrisi in RECS 16925 de caini cu detinator, dintre acestia 5419 fiind inregistrati in Bucuresti.

Seful medicilor veterinari spera ca operatiunea de inregistrare sa se incheie, la nivel national, pana la sfarsitul acestui an.