Numarul infractiunilor in scadere anul trecut, in sectorul 5

In anul 2013, infractionalitatea a scazut cu 14%, in sectorul 5, a afirmat Directorul General al Politiei Locale Sector 5, Bogdan Georgescu, cu ocazia bilantului anual al acestei institutii.

Georgescu  a explicat ca, in cadrul activitatii Politiei Locale a Sectorului 5, se acorda o atentie deosebita partii de prevenire "Cetatenii trebuie informati cu privire la drepturile pe care le au", dar si cu privire la obligatiile pe care legea le prevede in sarcina lor.

Numai in acest fel se poate ajunge la situatia de normalitate, adica oamenii sa se conformeze de buna-voie conduitei prescrise de lege, transmite reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.

O alta componenta importanta a activitatii politistilor locali din Sectorul 5 a constat, anul trecut, in imbunatatirea cooperarii cu celelalte institutii, in special cu Politia Nationala.

Astfel, Sectorul 5 este primul dintre sectoarele Capitalei in care au devenit o realitate cotidiana patrulele mixte ale Politiei Locale si Politiei Nationale. In acest fel, este suplinita lipsa de personal din cele doua institutii, a explicat seful Politiei Locale Sector 5.

La randul sau, Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a tinut sa le multumeasca politistilor locali pentru activitatea desfasurata anul trecut si sa sublinieze importanta colaborarii cu celelalte institutii din domeniul ordinii publice, Prefectura, Politia Nationala si Jandarmeria.

In context, Vanghelie a mentionat ca nu este de acord cu descentralizarea Ministerului de Interne.

El a spus ca descentralizarea invatamantului a fost un pas binevenit si ca ar dori descentralizarea activitatii de gestionare a cainilor fara stapan.

Primarul Sectorului 5 este de parere ca Primarul General si ASPA nu pot desfasura o activitate la fel de eficienta ca aceea pe care ar putea-o desfasura sase primari de sectoare, cu 6 servicii specializate.