Penitenciarul Bucureşti Jilava şi Fortul 13 Jilava, vizitate de elevi în proiectul ‘Şcoala altfel’

Penitenciarul Bucureşti Jilava şi Fortul 13 Jilava (monument istoric) sunt vizitate, în perioada 7-11 aprilie, de elevi din liceele bucureştene, în cadrul proiectului ‘Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!’.

Monumentul istoric Fortul 13 Jilava a fost vizitat miercuri de circa 200 de elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Iosif' din Bucureşti iar joi sunt aşteptaţi aproximativ 180 de elevi de la Liceele bucureştene 'Ştefan Odobleja', 'Grigore Cerchez' şi 'Ion Barbu', informează un comunicat al Penitenciarului Jilava.

Elevii, însoţiţi de profesori şi reprezentanţi ai Primăriei sectorului 2, ghidaţi de angajaţi ai penitenciarului, au vizitat secţiile de deţinere, cluburile de activităţi educative, biserica, blocul alimentar, dar şi partea istorică a penitenciarului, temutul Fort 13 Jilava.

'Vizitatorilor le-a fost prezentat penitenciarul ca instituţie, au văzut condiţiile de detenţie asigurate deţinuţilor (camere de deţinere, curţi de plimbare, cluburi de desfăşurare a activităţilor, terenuri de sport), au primit informaţii cu privire la drepturile şi obligaţiile deţinuţilor, precum şi activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială derulate cu aceştia în timpul executării pedepsei cu închisoarea', se arată în comunicat.

De asemenea, lucrătorii Biroului Resurse Umane şi Formare Profesională le-au prezentat elevilor oferta educaţională a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, locurile pe care instituţia le scoate la concurs oferind şansa tinerilor absolvenţi de liceu să devină agenţi sau ofiţeri de penitenciare, în diverse specializări.