Sensuri unice începând de joi pe două artere adiacente Șoselei Nicolae Titulescu

Sensuri unice vor fi introduse de joi pe străzile Scărlătescu și Lebedei, adiacente Șoselei Nicolae Titulescu, pentru fluidizarea traficului, potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 1.

Se va circula pe un singur sens pe strada Scărlătescu numai pe tronsonul cuprins între strada Constantin Caracaș și aleea de acces din spatele blocurilor, dinspre strada Constantin Caracaș spre aleea de acces din spatele blocurilor, respectiv pe strada Lebedei dinspre aleea de acces din spatele blocurilor înspre strada Constantin Caracaș.

Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare oferă și soluții pentru locuri de parcare. Până în prezent, prin introducerea sensurilor unice Primăria sectorului 1 a creat peste 100.000 de noi locuri de parcare.

Programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din această zonă administrativă a fost demarat la sfârșitul anului 2007.

Până în prezent, Primăria sectorului 1 a introdus sensuri unice pe o treime dintre străzile secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Griviței, bulevardul Ion Mihalache, Buzești, Aviației, bulevardul Expoziției, cartierul Băneasa, Dorobanți, Floreasca și Romană.

"Cetățenii din sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, activ și productiv segment social din România, de aceea nu ne putem permite să-i ținem blocați ore în șir în trafic.

Orele pierdute în trafic înseamnă bani pierduți pentru noi toți! Vom putea spune că oamenii trăiesc într-un oraș civilizat abia atunci când vor ajunge din cel mai îndepărtat punct al sectorului 1 până la Universitate, în condițiile unui trafic de vârf, în cel mult 45 de minute.

Acest obiectiv îl urmărim prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare", a declarat edilul Andrei Chiliman.