11 județe sub atenționări God galben de vânt puternic, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, noi atenționări nowcasting Cod galben de vânt puternic valabile până la ora 20,00 în șase județe.

Potrivit ANM, în intervalul orar 14,00 — 20,00, pe arii extinse în județele Dolj, Olt, Gorj și Vâlcea, inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Slatina, Caracal, Târgu Jiu și Drăgășani, local în județul Mehedinți, și în județul Maramureș se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 55-65 km/h.

Vânt puternic, cu viteze la rafală de 60…65 km/h se va semnala până la ora 19,00 în județul Teleorman.

De asemenea, intensificări ale vântului cu viteze de până la 60..65 km/h, izolat peste 70 km/h, se vor semnala în județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați în intervalul orar 14,00 — 18,20.

Tot până la ora 18,00, atenționări de vânt puternic au fost emise și pentru județele Satu Mare, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea.

De altfel, până luni la ora 13,00, este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, valabilă în întreaga țară, începând de sâmbătă la prânz.

Potrivit meteorologilor, în zona de munte vor fi rafale de peste 80 km/h și se vor semnala precipitații mixte, în timp ce la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.