ANM: Posibile ninsori slabe în sudul și sud-estul țării, inclusiv în București, de duminică până marți

Precipitații mixte, dar și sub formă de ninsoare, vor fi prezente în acest week-end și în primele două zile din săptămâna viitoare în partea de sud și sud-est a țării, inclusiv în București, a declarat joi, Florinela Georgescu, director executiv ANM.

'Deocamdată plouă și va mai ploua în următoarele zile. Apreciem că ploile vor mai fi intense mai ales în partea de sud a țării.

Este adevărat că avem semnale pentru sfârșitul de săptămână, duminică, și primele două zile ale săptămânii următoare, că va exista un proces de răcire a vremii.

În această situație pot apărea precipitații mixte sau sub formă de ninsoare în partea de sud, mai ales de sud-est a țării', a spus Georgescu, citată de Agerpres.

Potrivit specialistului ANM, precipitațiile nu vor fi abundente, fiind exclusă depunerea de omăt, tocmai datorită ploilor căzute în ultimele zile.

'Precipitațiile despre care vă vorbeam sunt estimate și pentru București.

Nu vorbim, însă, despre precipitații foarte abundente. După atâta ploaie este puțin probabil să avem depunere de strat consistent de zăpadă.

Toată această apă căzută în ultimele zile și împregnată în sol nu face decât să mențină solul mai cald.

Deci, destul de greu de imaginat că în acest episod se va depune un strat mare de zăpadă. Vorbim despre un episod de sfârșit de iarnă', a explicat directorul executiv al ANM.