România găzduiește în premieră concursuri de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile

Centrul de sărituri cu schiurile de la Râșnov va găzdui, pe 1 și 2 martie, prima Cupă Mondială feminină de sărituri cu schiurile din România, la trambulina de 100 de metri.

România va fi reprezentată de sportiva Daniela Haralambie, dar vor concura și cele mai bune săritoare din lume, în frunte cu proaspăta campioană olimpică de la Soci, Carina Vogt din Germania.

Augustin Ioan, subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă: ''România organizează pentru prima dată o competiție de Cupa Mondială. Aveam altă dată o trambulină nefuncțională la Predeal, acum dispunem de patru trambuline la Râșnov. Este un eveniment istoric la care MTS a contribuit alături de OMV, sponsorul Federației Române de Schi Biatlon''.

Adrian Veștea, primarul orașului Râșnov, a menționat că "nu e o întâmplare ca locuitorii din Râșnov vor fi gazdele unui eveniment internațional de o asemenea amploare.

Orașul este pregătit pentru competiții de cel mai înalt nivel, iar centrul de sărituri cu schiurile din Valea Cărbunării, realizat într-un parteneriat public-privat de succes, este o adevărată mândrie pentru noi.

Punctăm, prin această Cupă Mondială, un nou moment unic în strategia noastră de a transforma Râșnovul într-un nume respectat la nivel competițional mondial''.

Inocențiu Voinea, membru al Biroului federal din Federația Română de Schi-Biatlon, a arătat că ''vor participa sportive din 15 țări. În ambele zile de concurs se vor desfășura câte două manșe, intrarea în manșa secundă fiind permisă doar primelor 30 de sportive''.

Antrenorul Florin Spulber a amintit că singura concurentă din România este Daniela Haralambie, care dorește o performanță cât mai bună.

''Voi avea posibilitatea să concurez la mine acasă, iată pentru ce acest concurs are o semnificație aparte'', a declarat Daniela Haralambie.