Campioana olimpică de la Soci, Carina Vogt, va participa la etapa de Cupă Mondială de la Râşnov

Campioana olimpică la sărituri cu schiurile de la Soci, Carina Vogt (Germania), şi liderul clasamentului Cupei Mondiale, japoneza Sara Takanashi, vor participa la etapa de la Râşnov, ce se va disputa în perioada 1-2 martie.

Carina Vogt este prima campioană olimpică din istoria săriturilor cu schiurile la feminin, în timp ce japoneza Takanashi, liderul autoritar al Cupei Mondiale, s-a clasat a patra la Soci.

Cele două concursuri de la Râşnov din 1 şi 2 martie, vor conta pentru etapele 14 şi 15 ale Cupei Mondiale şi se vor desfăşura pe trambulina normală cu punctul de construcţie la 90 de metri şi lungimea trambulinei de 100 de metri.

La competiţie vor participa 50 de sportive din 15 ţări. Etapele de la Râşnov sunt primele competiţii de după Jocurile Olimpice de la Soci.

Singura reprezentantă a României la etapa de Cupă Mondială de la Râşnov va fi Dana Haralambie.

Potrivit Federaţiei Române de Schi Biatlon, bugetul total necesar organizării etapei de la Râşnov se ridică la două milioane de lei. De asemenea, fondul de premiere în valoare de 36.000 de euro va fi suportat de primăria oraşului Râşnov.