Romeo şi Julieta, violonistul Alexandru Tomescu şi dirijorul Tiberiu Soare îşi dau întâlnire pe 14 februarie la Sala Radio

Îndrăgostiţi de… muzică? Grăbiţi-vă să vă asiguraţi locul dvs. şi al persoanei iubite la concertul special oferit de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO de Ziua Îndrăgostiţilor!

Pentru îndrăgostiţii de toate vârstele şi mai ales pentru cei care iubesc necondiţionat şi veşnic muzica bună, o seară specială a fost programată vineri, 14 februarie (19.00): violonistul ALEXANDRU TOMESCU revine pe scena Sălii Radio, în poziţia sa de solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio (pe care o deţine din 2002), şi va cânta sub bagheta dirijorului principal al acestora, TIBERIU SOARE.

Şi dacă nu veţi avea şansa de a vă număra printre spectatori, evenimentul este difuzat în direct on-air de Radio România Cultural şi de Radio România Muzical şi on-line pe site-urile posturilor menţionate.

Vă mai amintiţi celebrul generic al filmului serial „Linia maritimă Onedin”?

Poate puţini dintre noi ştiu că superba linie melodică îi aparţine compozitorului armean Aram Haciaturian (baletul „Spartacus”).

O altă creaţie importantă a celui care a fost considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai sec. XX este Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră, definitivat în anul 1940 şi dedicat mareului violonist rus David Oistrah, unul dintre cei mai mari instrumentişti ai lumii.

Veţi asculta aşadar plăcuta partitură în intrepretarea lui Alexandru Tomescu, violonistul român care deţine din 2007 a dreptului de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu. 

Artistul a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât şi alături de Orchestra Naţională Radio, pe scena Sălii Radio, dar şi peste hotare, în turnee în Europa şi Asia.

Concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn printre altele, susţinute de Alexandru Tomescu alături de cele două ansambluri, s-au materializat în înregistrări lansate de către Editura Casa Radio. 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.