Romania nu reuseste nici de data aceasta sa ajunga in Grupa Mondiala!

Dupã 4 partide, Ucraina si-a asigurat victoria în fata României, conducând cu 3-1 în meciul contând pentru primul tur al Grupei 1, zona Europa-Africa a Cupei Davis.

Punctul decisiv a fost realizat de Serghei Stahovski, care l-a învins cu 3-6, 6-3, 6-2, 6-2 pe Victor Hãnescu, dupã numai 2 ore si 15 minute de joc, în sala Megaron din Dnepropetrovsk. 
 
Hãnescu, care si în prima zi a condus cu 2-0 la seturi în partida cu Ilia Marcenko, pierzând în cele din urmã cu 2-3, a început bine jocul de duminicã, adjudecându-si primul set la 3, dupã care s-a relaxat aproape inexplicabil, fiind condus în mansa a doua cu 5-0. 
 
Si-a revenit, a ajuns la 3-5, moment în care au contribuit si arbitrii de linie, localnici, care nu au reactionat la o minge clar în aut a lui Stahovski, ce ar fi putut duce la un break pentru jucãtorul român.  
 
Marcat psihic de acest lucru, probabil, Hãnescu a fost dominat clar în ultimele 2 seturi, pierdute clar, la 2. 
 
În urma acestui rezultat, Ucraina obtine calificarea în turul secund al grupei, în care va întâlni Suedia, în timp ce România va evolua în compania Letoniei, pentru a se mentine în acest esalon al Cupei Davis, penultimul ca valoare.