Naționala de handbal masculin a României va înfrunta Suedia în barajul pentru CM 2015

România va înfrunta Suedia în barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2015, care va fi găzduit de Qatar (17 ianuarie – 1 februarie), potrivit tragerii la sorți efectuate duminică, la Herning (Danemarca).

Partidele din prima manșă a barajului de calificare vor avea loc pe 7 sau 8 iunie 2014, iar returul pe 14 sau 15 iunie.

România a făcut parte din urna a doua valorică, alături de Norvegia, Cehia, Muntenegru, ultimele trei clasate la EURO 2014 care nu sunt calificate direct la turneul final din Qatar, și de Germania, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Lituania și Slovenia, câștigătoare ale grupelor de calificare, la fel ca și echipa noastră.

Din prima urnă au făcut parte Austria, Belarus, Ungaria, Islanda, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia și Suedia, cele mai bune 9 echipe de la EURO 2014 care nu sunt calificate direct la competiția din Qatar.

Sunt direct calificate la CM 2015 echipele Spaniei (campioana mondială en titre), Croația, Danemarca și Franța (cele mai bune trei echipe clasate la EURO 2014).

România a câștigat Grupa a a 2-a preliminară, cu 10 puncte, devansând Slovacia, 10 puncte, Italia, 4 puncte, Cipru, 0 puncte.

Suedia a ocupat locul 4 în Grupa a 2-a principală la Campionatul European din Danemarca.

România a întâlnit Suedia anul trecut, la Scandinavian Open 2013 (Norvegia), fiind învinsă de nordici cu 35-29, după ce la pauză conducea cu 17-15.

Programul partidelor de baraj pentru CM 2015: 

Ungaria — Slovenia 

România — Suedia 

Polonia — Germania 

Grecia — Macedonia 

Serbia — Cehia 

Rusia — Lituania 

Bosnia-Herțegovina — Islanda 

Austria — Norvegia 

Muntenegru — Belarus.