CFR Călători suplimentează echipele de intervenţie datorită avertizării meteo de ninsori

CFR Călători va suplimenta echipele de intervenţie, va asigura personalul necesar pentru deszăpezire şi pregăteşte locomotive Diesel de rezervă, dar şi materialul rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă, pentru a preîntâmpina eventuale perturbări.

CFR Călători informează că, în urma avertizărilor meteo de ninsoare şi vânt emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru următoarele 48 de ore, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă, la nivelul companiei fiind instituit Comandamentul de Iarnă.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri pentru asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă, pentru suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri etc) şi pregătirea suplimentară a garniturilor.

Sursa citată menţionează că există posibilitatea apariţiei de modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor şi roagă pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare, pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

Capitala şi zece judeţe din sudul ţării vor fi de vineri, ora 18.00, până duminică la aceeaşi oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.