Sute de blocuri din Sectorul 1 vor intra în programul de reabilitare termică în 2014

Primăria sectorului 1 îşi propune să anvelopeze încă 190 de blocuri anul acesta, reabilitarea termică a blocurilor din această zonă administrativă rămânând prioritatea zero în ceea ce priveşte investirea banului public.

'La 35 dintre acestea lucrările de reabilitare termică au demarat încă din ultimul trimestru al anului 2013.

Proiectul de reabilitare termică este o investiţie economică pe timp de criză.

Aplicarea proiectului înseamnă creşterea valorii de piaţă a locuinţelor, creşterea economiilor cetăţenilor prin scăderea costurilor de întreţinere a locuinţei, reducerea risipei de resursă energetică, precum şi imobile cu un aspect urbanistic plăcut care schimbă radical aspectul cartierelor sectorului 1', informează Administraţia Locală.

În următoarea perioadă Primăria sectorului 1 va derula programul 'Eficienţă energetică – 2020', care îşi propune înlocuirea surselor de energie clasică cu surse de energie alternativă pe modelul implementat deja cu succes în marile oraşe ale Uniunii Europene.

'În prima fază a acestui program vor fi montate sisteme de energie alternativă în clădirile de interes public din sectorul 1 – unităţi de învăţământ şi spitale -, urmând ca ulterior acest program să fie extins şi la blocurile reabilitate termic.

Deja Consiliul Local Sector 1 a aprobat montarea de panouri cu celule fotovoltaice pe toate unităţile de învăţământ din această zonă administrativă.

Durata estimată pentru realizarea lucrărilor este de două-şase luni/unitate de învăţământ. Finanţarea lucrărilor se va face din fondurile bugetului local şi din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie', precizează sursa citată.

Un alt proiect pe care Primăria sectorului 1 şi-l propune pentru anul acesta vizează rezolvarea problemelor locative ale tinerilor.

Astfel, va demara construirea unui bloc cu 280 de apartamente pe strada Dridu destinat tinerilor din această zonă administrativă.

Pentru că va fi un spaţiu locativ pentru tineri, noua clădire va avea la parter şi spaţii comerciale, precum şi un perimetru ce va deveni grădiniţă.