Radio România ar putea avea reacții internaționale cu privire la faptul că nu a fost acreditat la conferința Victoriei Nuland

Radio România ar putea avea reacții internaționale cu privire la faptul că nu a fost acreditat la conferința de la București a Victoriei Nuland, adjunctul secretarului american de stat, a declarat Ovidiu Miculescu, președinte – director general al Societății Române de Radiodifuziune la Comisia de cultură și media din Senat.

"După părerea mea este o situație foarte ciudată. Eu am fost corespondent în America, deci am văzut acolo ce înseamnă libertatea presei, independența, respectul față de presă.

A fost un lucru greu de digerat pentru noi, pentru că practic la nivel de corporație noi informăm aproape 5 milioane de oameni pe zi și cred și sunt convins că era normal să fim acolo mai ales că nu înțeleg conceptul de conferință de presă fără presă sau doar cu unii reprezentanți ai unor instituții de presă. Nu comentez orientări, afinități.

Aici este vorba despre un post public, probabil cel mai important din România în momentul acesta căruia nu i-a fost permis accesul la o manifestare, la o ieșire publică a unui important demnitar american care, de altfel, a avut un comportament absolut excepțional.

Gafa cred că a fost făcută de niște funcționari mărunți de pe la București, probabil sfătuiți într-un fel sau altul de alții.

Cunoscând bine America și spiritul și presa de acolo și atitudinea administrației față de media, nu cred sub nicio formă că acest lucru reprezintă sau are cea mai mică legătură cu funcționarul american", a declarat Ovidiu Miculescu.

Fiind întrebat dacă radioul ar putea avea reacții internaționale, acesta a spus că este posibil.